Thursday, September 17, 2009

PRAmadhan

Maaflah kerana seharusnya penulis menulis entri ini ketika kita gembira berpuasa tempoh hari. Tetapi tidak menjadi kesalahan kiranya penulis menceritakanya ketika ini. Kali ini, penulis selesa untuk menggarap cerita mengenai pengalaman puasa yang penulis tempuhi jauh di utara ini.

Esok puasa

Ketika suasana hening memenuhi malam, suara radio di bilik seakan-akan hilang dari pendengaran. Antara dengar dan tidak dek kerana penulis terleka menyiapkan tugasan yang perlu dihantar . Suasana ini berubah apabila penulis terdengar satu pengumuman yang penting.

“… saya dengan ini mengishtiharkan tarikh 1 Ramadhan 1430H jatuh pada 22 Ogos 2009…”

Penulis tersedar ketika bahawa lusa semua umat islam akan menjalani ibadah puasa. Maka dengan itu penulis teringat bahawa penulis belum lagi membeli tiket untuk pulang ke kampung halaman. Dengan segera penulis mengirim pesanan ringkas kepada rakan penulis untuk menemankan ke bandar memandangkan penulis tidak mempunyai kuliah pada esok harinya.

Rencana ke bandar menjadi lebih menarik apabila rakan penulis yang bernama Amir mencadangkan sesuatu yang istimewa iaitu menikmati hidangan ayam goreng tepung di restoran makana segera yang terkemuka “Kentucky Fried Chicken”. Sudah lama kiranya penulis tidak menikmatinya memandangkan penulis berada di asrama dan masalah pengangkutan menjadi kekangan kepada penulis untuk menghayati keindahan Negeri Perlis kayangan ini.

Bandar Kangar

Maka di hari kejadian, segalanya berjalan lancar termasuklah pekara yang melucukan terjadi antara seorang siswa yang menaiki teksi yang sama untuk ke bandar bersama penulis. Kejadian itu terjadi apabila siswa tersebut bersembang bersama penulis

Siswa: Ermm.. pertama kali ke akan berpuasa di sini?

Penulis: (keliru).. ermm.. ya.. (apa yang dia maksudkan?)

Siswa: Owh.. (budak baru.. tahu la mereka berpuasa di asrama nanti)

Penulis: Pastinya tiada beza berpuasa di mana-mana.. yang penting kita ikhlas kerana allah.

Siswa: Betul.. betul.. (cuba tukar isu) balik kampung nanti naik bas atau keretapi?

Penulis: Biasanya saya akan menaiki keretapi tetapi kali ini saya akan menaiki bas. Sebab saya tidak perlu berhenti ke KL Sentral dan menaiki ERL untuk ke putrajaya. Kos tinggi dan masa pun lama. Sekiranya menaiki bas, bas tersebut berhenti berhampiran rumah saya. (sambil memikirkan adakah siswa tersebut faham?)

Siswa: Owh.. begitu. Bagi ABANG, ABANG lagi suka naik keretapi. Naik keretapi selesa sikit.. cuma lambat sikit untuk sampai. Tapi tak lenguh macam naik bas, Cuma duduk sahaja. Jika naik keretapi boleh jalan-jalan sikit.

Penulis: (menjadi lebih keliru, adakah siswa ini lebih tua dari aku? Berapa umurnya agaknya.. akan aku cuba pastikan) owh.. tidak mengapa. Kita mempunyai pendapat yang berbeza yang pastinya keselamatan dan kelancaran sepanjang perjalanan adalah yang diutamakan.

Tidak lama kemudian, tibalah kami di bandar Kangar. Penulis terus meluru ke kaunter bas untuk mendapatkan tiket. Lega rasanya apabila semuanya berjalan lancar. Seketika penulis tergelak teringatkan perbualan di dalam teksi tadi. Amir berkata

Amir: Bee.. awat dia bahasakan diri dia abang? Umoq dia berapa?

Penulis: Cheq tak tau. Cheq pun dok pelik awat dia bahasakan dia abang?

Amir: Hang nampak muda la kot. Nampak macam baru abis SPM. Hahahaha…

Penulis: hahaha.. No comment. Apa-apa hai cheq akan cuba pastikan umoq dia barapa. (sambil tersenyum kerana merasakan diri masih muda)

Setelah selesai mendapatkan tiket, maka kami terus ke “The Store” untuk mendapatkan barang keperluan terutamanya ketika berpuasa nanti. Di pasaraya tersebut penulis membeli buah kurma, Sunquick blackcurrent, laici tin serta susu tepung (dan lain-lain). Semuanya untuk bersahur atau berbuka.

Menikmati ayam goreng KFC

Setelah selesai mendapatkan barangan yang dihajati, kemudiannya kami ke restoran makanan segera KFC. Aroma masakan ayam gorengnya kuat menarik kami untuk terus masuk ke dalamnya. Setelah berkira-kira, penulis hanya mendapatkan spinggan hidangan Value meal iaitu Dinner plate. Mungkin ketika itu penulis sedang menikmati makanan tengahari tetapi penulis tidak sabar untuk menikmati hidangan Dinner plate tersebut kerana ianya sekadar nama.

Berbekalkan 3 ketul ayam tanpa sayap dan peha, serta sesenduk sayuran coleslaw, kentang putar yang lazat, dan secawan minuman ringan berperisa strawberi, penulis akan menikmatinya tanpa syak.Penulis benar-benar menghayati kelazatan ayam goreng tersebut bersama Amir. Ketika daging ayam tersebut mula disuapkan, penulis seakan-akan terbang diawangan kerana ini antara makanan kegemaran penulis. Detik-detik itu tidak dapat digambarkan dengan kata-kata hanya diri sendiri yang menjadi saksi keindahan alam ini.

Keterujaan

Sedang asyik penulis menikmatinya, tiba-tiba telefon mudah alih milik penulis berbunyi. Nada bunyi lagu Bengang – Akim AF7 memecahkan suasana yang damai itu. Penulis seakan-akan jatuh dari lamunan di awangan.

“Eh.. Faizal telefon. Apa hajatnya agaknya” bisik penulis di dalam hati. Lalu penulis menjawabnya.

Faizal: Assalamualaikum. Bee.. Hang di mana?

Penulis: Wa’alaikum salam. Cheq ada di kangar. Awat, ada pekara penting ka?

Faizal: Tak da apa la bee. Saja telefon hang ni. Petang ni hang ada di bilik ka?

Penulis: owh.. ada.. ada. Awat? Hang nak mai ka?

Faizal: tak da.. cheq ingat cheq nak ajak hang pi Penang. Hang nak ikot tak?

Penulis: (dengan penuh rasa teruja) Naaakkkkk!!!

Faizal: hahahahah… ok..ok. Petang kang cheq mai no.

Penulis: (masih teruja) ok.. ok. Jumpa nanti no.

Lantas keterujaan telah menguasai diri penulis lalu menyebabkan penulis tidak berdaya untuk menghabiskan ayam goreng tersebut. Penulis membungkusnya untuk membawa ia pulang.

Pada awalnya, kami bercadang untuk menunaikan solat jumaat di KFC sahaja maksudnya untuk tidak menunaikannya (penulis juga insan biasa, tidak lari melakukan kesilapan). Oleh kerana keterujaan tersebut, penulis tidak sabar untuk pulang ke asrama dan bersedia untuk ke Pulau Pinang. Dengan itu, penulis bercadang untuk menunaikan solat jumaat di kampus. Mungkin ini yang dikatakan hikmah. Hikmah di sebalik berjalan ke Pulau Pinang.

Setelah selesai berjemaah di masjid, penulis dengan girang pulang ke bilik untuk bersiap ke sana. Sudah lama penulis menghabiskan masa berseorangan di dalam bilik dan melakukan aktiviti di kampus yang agak membosankan. Akhirnya, ada yang sudi mengajak penulis berjalan-jalan di luar perlis.

Walau bagaimana pun, pengalaman serta cerita perjalanan ke Pulau Pinang akan diceritakan pada entri-entri akan datang. Maaf ya.

Maka,itulah cerita sehari sebelum penulis menunaikan ibadah puasa yang mana pekara-pekara yang dilakukan tidak pernah penulis lakukan sebelum ini. Perkara-perkara yang di maksudkan adalah keadaan untuk mendapatkan tiket ke kampung halaman, keadaan persiapan untuk berpuasa dan keadaan keteringinan untuk mendapatkan sesuatu yang sukar dikecapi. Suasana dan tekanan di sini menyebabkan penulis menjad teruja untuk pekara yang biasa bagi mereka yang lain.Di harap puasa kali ini member imakna yang besar buat penulis. Penulis juga berharap ianya akan menjadi Ramadhan yang terbaik berbanding Ramadhan-ramahdan yang telah di tempuhi sebelum ini.

ps: Penulis akan berusaha untuk menyediakan entri-entri pengalaman berpuasa, perjalanan ke Pulau Pinang dan Persoalan umur siswa yang membahasakan abang ketika berbual bersama penulis.

Wednesday, September 16, 2009

LEBARAN SINAR KEINSAFAN

Perubahan hidup daripada seorang pekerja kepada seorang pelajar banyak member impak yang besar dalam hidup aku terutamanya dalam mengupdatekan blog ini. Ramai yang berkata blog ini tidak ubah seperti kawasan semak samun yang telah lama ditinggalkan. Penulis tidak menyalahkan mereka berkata begitu kerana itualh hakikatnya. Blog ini kelihatan kusam dan muram tanpa ada apa-apa entri yang menarik.

Walau bagaimana pun, pada ketika ini, penulis mencuba untuk mengkoordinasi semula supaya ianya kelihatan menarik dan bermanfaat. Maka, penulis memulakan entri yang sterotaip di waktu-waktu ini iaitu berkenaan dengan raya.

Bagi penulis, raya tahun ini agak berbeza dengan raya-raya yang lepas. Walaupun pada tahun ini penulis langsung tidak bercadang untuk memiliki sepasang baju melayu mahupun songkok raya ianya tidak menunjukkan perbezaan yang ketara berbanding raya-raya yang lepas. Bagi penulis, memiliki baju yang baru pada setiap tahun adalah satu pembaziran kerana wang yang dimiliki boleh digunakan untuk perkara yang berfaedah (sebenarnya penulis tidak mampu untuk menempahnya).

Perbezaan yang ketara dalam hidup penulis merasai suasana raya yang tidak pernah dirasa sebelum ini. Penulis tidak pernah berada jauh dari keluarga dalam tempoh masa yang agak panjang. Secara kasarnya, sebelum ini penulis hanya berada jauh dalam lingkungan 40km hingga 80km dari rumah. Maka telah ditakdirkan, letaknya penulis di sebuah negeri yang indah di kayangan untuk melanjutkan pelajaran. Dan tidak terjangka juga yang penulis harus melalui ramadhan di sini.

Memandangkan ramadhan hampir berlalu, suasana di asrama agak berlainan dengan sebelumnya. Lagu-lagu raya menjadi gilaan hingga ianya berkumandang di sini dan sana. Pada mulanya, penulis hanya mengegokan diri sambil berkata di dalam jiwa

“ahh.. semu nak pasang lagu raya, puasa tak habis lagi ni..!”

Lanats tidak lama selepas rasa itu terdetik, datang pula perasan yang yang tidak penulis sangka ianya berlaku

“Ermm.. sedihnya, nak raya dah. Tak sangka tahun ni aku berpuasa jauh di utara. Bagaimanakah agaknya persiapan raya di rumah sana. Mesti adik beradik tengah seronok bermain bunga api. Adik-beradik yang lain pasti kerap berbuka bersama emak dan ayah tercinta. Tahun ni, aku tidak berpeluang berbuka bersama mereka….”

Tidak penulis sangka, ketika sedang melayan perasaan itu tiba-tiba setitis manik jernih gugur dari kelopak mata ini. Dengan segera penulis mengesatnya lalu menafikan perasaan itu tanda ego. Hakikatnya.. tiada yang tahu melainkan yang maha esa.

Ketika entri ini ditulis, penulis berasa tidak sabar menunggu detik-detik keberangkatan diri ini ke kampung halaman walaupun pada hakikatnya rumah penulis berada di sebuah bandar moden. Tidak sabar rasanya penulis untuk melalui hari raya ini. Bagaimanakah agaknya suasana kali ini setelah lama penulis tidak pulang ke rumah. Tambahan pada kali ini penulis juga harus membahagikan masa dengan ideal supaya penulis berkesempatan untuk menelaah kerana selepas raya penulis akan menghadapi beberapa siri ujian penilaian. Penulis berharap suasana di rumah tidak menghalang penulis untuk melakukannya.

Dalam memikirkan suasana dan aktiviki di rumah ketika raya ini, penulis hampir terlupa dimanakah penulis meletakkan tiket bas yang bakal dinaiki nanti. Penulis berharap tiada kejadian yang tidak diingini berlaku ketika hendak pulang ke kampong halaman. Semoga bas yang dinaiki itu wujud serta berada dalam kondisi yang baik. Di harap perjalanan pulang ke kampung halaman ini di berkatiNya dan dipermudahkan. Insya’allah.

Akhir kata:

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR JUGA BATIN...

P/s: tiba-tiba penulis berharap supaya wujudnya satu laluan baru yang memendekkan masa perjalanan bas supaya segera sampai ke destinasi (tergelak..). Pastinya penulis tidak hendak mendengar lagu raya sepanjang perjalanan kerana penulis hendak tidur. Harap-harap dapatlah penulis bersahur dengan mereka yang di rumah.

Monday, August 10, 2009

Generate income... betol ke?? hurmm....

Kepade sume... aku bru je join mende ni.. betol ke tak.. aku x tau.. terpakse buat mcm ni sbb dh sengkek la...

pepon... kalo berminat nk join... sila
klik kat sini atau klik gmbar bawah tu.. ok..

Selamat mencuba dan semoge berjaya....


Saturday, August 1, 2009

The best drama ever..

I don’t know how to restart after I got a long break form posting something here.. but I am so passionately to share something give a big impact about understanding of behavior surrounding me.

For me an outstanding drama on
tv3, every Friday 9.00 pm was an amazing drama. The drama is NUR KASIH. I believe that some of my readers also follow that drama.

What can I say about that drama is such a complete meal. Sour, sweet, spices, salty and everything.. complete. Congrats to Khabir Bahtiar because of directing this amazing drama perfectly.

First time I heard the title of the drama, it was not attractive me to watch it. But, one day after I watch it accidently at my friend’s house, make me to follow that drama. So, I search NUR KASIH at tv3 official website and I download it the all episodes. Then I watch it marathonly by the sequence.. of course.

The story line was perfect also the visual, music, script of course.. and everything is there. It is make me sad, happy, and angry and all the feelings blend together. I never felt like this before. A lot of morale values. That drama not just focuses on the love story, but more than that. It’s about how we practice and understanding our religion (Islam), scarifications, family bonding, realization, responsibility and many more.

I extremely suggest to all viewers whose don’t know about this drama, go and find it. And you will know what I mean. It was a good and not a stereotype drama tv. I think…

For those interested to watch it online, Just
clik here

And this is the Id and password to access that site

ID : terimalah
Password: seadanya
And this is the NUR KASIR trailer... enjoy it.


Sunday, May 24, 2009

PuisiDra (Puisi drama... bukn drama queen)


Huhuhu.. sori.. lmbat update.. ssb sgt nk mndptkn kemudahan internet kat sini. huhuhu.. hari ni aku nak cite aktiviti yg aku join kat sini.. hehehe..


Aku join satu puisidra anjuran MTK kat uitm arau ni. huhuhu.. aku join sbb dah lame x bersajak.. so.. nk cube la.. ade bakat lagi ke tak. huhu.. alhamdulillah... group aku menang dlm pertandingan PuisiDra ni.

So, kat sini aku post video bacaan puisi aku tu.. ngn Puisi yg aku bacekan tu. Temanya adalah "Selamatkan Palestin". (sorry sgt.. kualiti video xmemberngsngkan..)


Pejuang Allah

Ku deklamasikan sebuah puisi
Buat para syuhada' dan semua saudara islamku

Saudaraku Palestin
kau berjuang di antara desing peluru yang memekakkan telinga
Kau berjuang demi kesucian tanah kelahiran yang dianjak anjak
dan tunjangnya kauberjuang kerana islam tercinta

Meski darah tertumpah
kau takkan pernah kalah
meski nyawa kan terpisah
kau tetap takkan pernah kalah

Hai kaum zionis penindas
Dimanakah akal dan telingamu
Tak cukupkah kau ambil paksa tanah saudaraku Palestin
Tak cukup puaskah kau siksa batin dan jiwa mereka?

Di sini ku hanya jiwa ragaku merintih menangis
Mengutuskan himpunan doa buat kalian
saat ku melihat bayi tidak berdosa bersimbah darah
saat ku melihat Yahudi merobek jasad menggila
Saat ku melihat warga tua meratapi memeluk jasad anak yang tercinta

Palestin
Tanahmu adalah tanah para syuhada
Di mana mengalir darah-darah ahli syurga
Yang bahagiannya kau kecapi di sana

Wahai saudara seimanku
Di manakah letakkan kepedulianmu
Pada mereka saudara kita atas kalimah yang satu
" La illah ha ilallah "
Tidakkah kau merasa pilu melihat derita saudara kita di sana
Yang hanya tidur berbumbungkan atap langit
Beralaskan hamparan pasir batu bumi
Bercahayakan kerdipan lampu-lampu peluru
Berpuputkan pawana darah-darah para syuhada'
dan berparonamakan batang-batang tubuh yang hancur tumbang

Sahabatku
Ayuh kita mara bersatu
dalam tadahan doa pohonan rahmat allah yang satu
menimba ilmu dari telaga kefahaman islam yang syumul
agar kan lahir generasi pejuang yang bermutu mengorak langkah hidup islam yang dirindu





Kumpulan yg berlakon... ala2 phntomin la...







Saturday, May 23, 2009

mende2 yg menarik kat UiTM arau..

huh.. dammnn.. networking in arau was so bad! i mean in this campus.. either for celcom broadband.. maxis broadband and also at CC.. it's not worth it to spend like RM3/hr for the "1Tbps".. damn!!

Ok.. I ‘ll continue my life story in arau!! Hehehehe… so.. last entry a ku just cite pasal my friends right.. so.. tody I want to story skit about course yg aku amik ni. Like I mentioned b4.. I’m taking Mnagement Mathematics kan. So.. the historical moments kat arau ni berlaku kat kos aku.. iaitu..there are only 9 students utk batch aku ni. Huh.. gosh.. sampai x tau nk borak ape ngn diorng ni. Huhu..

2 laki n 7 pompuan.. tu mase awal2 sem aritu.. but.. skrng ni.. 8 student only… coz another student quit already.. coz.. x minat ngn kos ni. So.. he Already left me alone with the 7 girls.. is it a good or bad story for me ? for me.. for sure it was soooo…. Bad.. kene jadik baik.. x leh cakap yg bukan2.. huh.. kdng2 terlepas gak.. nk wat mcm mne dah perangai aku kan. Huhuhuhuh..






*ishk.. comeynye dak bju biru tu..






ni la gmba dak2 kelas aku.. sorng lg tgh capture pic ni





So.. kornag saba je la ek. Huhuhuu.. btw.. diorng plan nk g padang besau.. rase mcm best je.. but.. takot aku je yg jadi mangse keadaan nnt. Huuhu.. ye la.. terpakse bwk brng2 diorng tu.. u know.. pompuan.. mcm mne kan. Hahaaahaha..

Huh.. here I have met new subjects in my life.. such as, Account and economic. N I really enjoyed learn this subjects and all the lecturer yg m’ajar on this sem, Was so.. cewl.. sporting, caring, funny n sgt b’tggngjwb. Huh.. sernk sgt2.. x pernh lalui mase2 mcm ni mase dip dulu.. huhuhuu…

Ok.. environment kat sini so freshening n full of nature creatures.. such as.. lipas, semut, kerengge, nyamok, lalat, kucing dll. (hahahahahaha… mcm kt tempat sane xde je kan). Xde la.. gurau je.. antare yg menarik.. kat sini ade bele ostrich 3 ekor, ruse.. byk ekor.. burung merak pon byk ekor gak. Hehehe.. x caye.. tgk la gmbr2 ni. Hurrmm… aku bg video skali.. (takot ade yg tudoh aku edit pkai photoshop) never ye.. jgn sekali2 menggunekan photoshop utk menipu. Photo toolkit pon x boleh gune.
(wpon rmai rakan blogger aku yg menggunekannye.. u know who..)





ni burung merak... mm.. abaikan mamat tu.. dier pervert.. wakaka

Lawa la pokok ni... mcm...selalu masok TV.. haaa.. ni pon kt sane ye




Boleh buat poster kan.. huhuhuhu...




Of course la nji burng merak.. btw. ade byk lagi..



Ostrich.. kalo dtg sini.. msti kene tgk burung ni.. (suke la kau burung!!)




Cuak betol pose kt sini.. takot kne sudu..



Ade 3 eko je.. (cara aku cite mcm ade byk kan.. hahahahah)


video

Ni vdeo... aku ngn Rusa2 kt kane...hehehe.. tgk la...

Monday, March 2, 2009

Member kat arau..

ARAU!!! Gosh... Base on my last entr b4.. so.. I considerd that korang sume alredy know.. Where am i.. right? For those yang tak tau tu.. it’s ok.. aku akn story skit.. what happened to me actually..

Start.. last disember 2008.. I already further my study kat UiTM arau. Taking Bachelor of Science (Hons) Management Mathematics. That’s why.. this blog become sunyi dan sepi… (walaupon.. a few times b4 masok study.. dh mmg sunyi sepi.. without updating anything here.. hahahaha)

UiTM Arau - mende ni kat stadium UiTM arau.

What makes me suddenly update this blog is.. “I have a PC”. Yes.. Pc.. not laptop This pc given by my friend Named Hakim.. (heheh.. thaks hakim) ala.. dier bagi pinjam till end of this semester je. B’Coz of dier baru dapat laptop. Dier bagi pinjam sbb leceh sgt nk bawak balik umah. So.. alang2 tu.. dier bagi la kat aku pinjam.. sbb nobody kat bilik aku ni yg ade PC ataupon laptop. Btw.. my roommate.. still counting day by day.. coz tggu loan x masok. Giler ar.. lambat giler loan nak masok. Luckyly.. aku x apply loan PTPTN.. aku apply YaYasan N.9. so.. aku dah dapat.. wpn sikit.. tp.. at least it’s help me to menampong life cost here la... Huhuhu..


Start with.. the place I stayed. I stay here kat hostel named KOLEJ CENDANA (same name with kolej kat UiTM S.alam). I got room in level THREE but they called it as.. ARAS 2.. coz of the ground floor they not name it as 1st level.. but.. they name it as.. ARAS KOSONG…
huh.. I'm confused with the name of the level!!!!

Aras 2??!! ke.. tingkat 3?? - confiused~~


Kolej Cendana yg INDAH!!

Ok.. whatever.. coz life have must to proceed wahh.. katenye!!! Hahahahha….. ok la.. so.. satu bilik.. ade 3 orang.. so.. I have 2 roommates name SHAHRIZAR but I just call him as Ja (coz.. he told me to do so). My another roommate named EZANE just called him as ZANI or MAWEE. (no comment.. I prefer to call him as zani than MAWEE.. hahahh

At the first time here.. I’m totally not comfortable.. coz I prefer to further my study in shah alam.. but their (I mean.. my faculty) send me here… HUH.. a lot of painful here… so.. time by time.. I’m getting better.. coz.. I find the true of friendship here.. (hahaha.. yoyo je.. sebelom ni x pernah la.??!!) I mean.. jumpe kawan2 baru kat sini.. ok la. Sekepale.. jugak la.. so.. stakat ni.. ade some of my friends yg dah resemblance dngn peranagi aku.. and aku pn ade gak la resemblance ngn perangai2 diorang.. hahahaha….


Antare kwn2 yag aku kenal kat sini adalah:

JA:

My roommate from kelantan. Adapted my psyco attitude.. sometimes.. dier psyco aku dgn terooookk… huh.. sabo je la. He faced like.. warewolf.. bukan tu je.. cara makan pon same.. too scary.. hguhuhu.. (terpakse tahan samapi habis SEM) hahahaha.. ( suit u ja.. hahaha)

ZANE:

Adakah.. dier menyerupai MAWI Af?? ~ Misteri...

Not too much to tell about him.. coz he was so pendiam.. hahaha.. btw..he is my roommate just like i mentioned before.

Lolok..:

Huh.. I got bad 1 impression on him.. coz he looks like.. so stylo.. but actually.. xde la stailo sgt. (haahaahha.. sory lolok) wpon a bit crazy attitude he know to respect his friend… korang x kenal.. mmg la



Pejai:

The most abang among us.. hahahaha.. his age is 26.. sorry.. (jatuh la saham ko pejai) hahaahha.. huh.. for me.. i think he is mr full of knowledge and ideas.. huh.. dier suke bg pendapat yg x pernh orng bagi.. contohnye.. ermm.. x ingt la.. hahahaha

HAKIM:

Hahah… he is the owner of the pc I used to type this blog.. he is so hendsome among us.. looks like a cewl (ejaan gedik) man. But.. don’t be wrong.. he is so extra ordinary cewl people.. hahahahah (terpakse up kan dier.. kalo tak.. dier mintak balik pc ni.. hahaha)


Sahar:

mm.. this is my roomate’s friend. He is so talkative.. sadly.. his friens was a silent guy.. hahahaha.. sometimes.. he only talk with himself.. hahahaha.. sian ko sahar…that’s why la aku kwn ngn dier.. sb aku nip on talkative gak yang penting.. dier ni seng sgt nk di psyco.. hahahaha jgn marah ek sahar

Jack:

Hurrmm.. dier ni sahar’s roommate. Huh.. dier ni lagi la.. happy go lucky and friendly.. asal jumpe orang je.. nk comolot…. Hahhahaha.. Gotcha!! X de la. Dier ni kalo jmpe orng.. mesti nk bertegor..

Btw.. I have more friends here. Name above the rapates friend here.. huh.. and the most important things.. WE R NOT SMOKERS!! We hate SMOKERS.. if u are a smoker.. avoid to meet us with cigarettes. Ok!! Hahahahaha….

OK.. Enough for today.. I will continue with others stories about myself here ok. So.. keep on viewing my page.. hehehehe…

Note: for those yang try to contact me b4.. tp x dapat.. aku mntak maaf byk2.. no tel tersebot dah ilang.. so.. skrng dah buat baru.. tp still pkai no lame.. so.. bleh je pakai no tel lame tu.. yg 013 tu ok. C ya.